ingyenes webstatisztika

Iron Horse

Twitter

Szponzoraink


Lufthansa Technik Budapest


Bikefunt


Mountex


High5

Iron horse

Friss topikok

Linkblog

Edzésmunka

2011.06.12. 21:36 kyb

Januárban elkezdtük a felkészülést az idei szezonra és persze a Transalpra, ami a körülményeket tekintve igazi kihívás. Az első 2 hónap leginkább görgőzésből állt, majd, ahogy az idő engedte mentünk ki a szabadba.

A téli, kora tavaszi hónapok igen nehézkesek voltak, mikor hidegben és sötétben indultunk el délutánonként. Sajnos, aki nem profiként űzi ezt a sportot annak az edzés leszűkül a délutánokra és a hétvégékre, de még így szerencsésnek mondható, hogy a munkaidő és a földrajzi "fekvésünk" lehetővé teszik, hogy 4-5 óra körül már valamelyik közeli hegyen edzünk. Bár Ferinél ez kicsit macerásabb, azért igyekszünk hetente 2-3x, illetve hétvégenként közösen tekerni.

Ami az útvonalakat illeti nagyon nehéz az előttünk álló terephez még csak hasonlót is találni. 2000 méteres hegyek helyett be kell érnünk a Budai-hegység és a Pilis adta lehetőségekkel, de még így is jobb a helyzetünk, mint a hollandoknak:)
Igyekeztünk megkeresni a legkeményebb emelkedőket, ezek közül az egyik kedvenc a Nyereg utca, ami ugyan rövid, de egy igen combos 18-22 %-os emelkedő, mely a napi edzések bevezető részévé vált. Aztán ott van még a Diós-árok, a Hármashatár-hegy és persze a terepen is küzdünk az elemekkel. Tehát a délutáni program általában egy 2-2,5 órás tekerés az előbb említett helyeken.

Hétvégenként igyekszünk a lehető legjobban kihasználni az időt és 4-5 órás változatos edzéseket végezni a Pilisben:  Dobogókő - Esztergom - Visegrád- Pap-rét- Szentendre útvonalon.

Áprilisban már szokásosnak mondható Balaton kört is megcsináltuk, idén 7óra 17 perc alatt, természetesen montival. Tavasztól pedig elkezdődött a versenyszezon  és próbálunk a lehető legtöbb helyen elindulni.
 

Néhány edzés diagramja, pulzussal, sebességgel és szintrajzzal:

Egy kör a Budai-hegységben

 

Kolosy tér - HHH (Rekettyés büfé) 3x

 

Dobogókő - Esztergom - Visegrád- Pap-rét- Szentendre

 

Dobogókő

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ironhorse.blog.hu/api/trackback/id/tr262978889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2011.10.20. 14:46:17

Tévedés...a Nyereg utca baromi hosszú...főleg gyenge kondival :D
süti beállítások módosítása