ingyenes webstatisztika

Iron Horse

Twitter

Szponzoraink


Lufthansa Technik Budapest


Bikefunt


Mountex


High5

Iron horse

Friss topikok

Linkblog

Az erő legyen veled

2011.06.25. 17:50 kyb

Néhány hónappal ezelőtt Mikusszal (csapatvezető)és TT-vel (edzőnk) leültünk egy kis megbeszélésre, ahol olyan dolgok merültek fel, amire addig nem is gondoltunk. A technikai dolgok után terítékre kerültek, az aminosavak, fehérjék, növekedési hormon stb. ezzel rávilágítva, hogy ezt a nyolc napot nem lehet vízből, szőlőcukorból és banánból végigcsinálni.  Akkor még nem is sejtettük, hogy az ott elhangzottak hamarosan a mindennapi rutin részei lesznek.

Egy-egy komolyabb edzés alatt körülbelül 3-4000 kcal égetünk el, a versenyen ez akár a 6-7000 kcal-t is elérheti. Ekkora energiamennyiséget nem lehet csak étkezéssel pótolni (érzékeltetése céljából ez kb. 9-10 grillcsirkének felel meg) sem a verseny alatt, sem pedig utána. Erre az esetre találták ki az energiaitalokat és egyéb táplálék kiegészítőket, melyek rövid idő alatt segítenek pótolni az elvesztett kalóriákat.

 

A

napot egy öt darabból álló Multivitamin csomaggal kezdjük, mely egy erős fizikai igénybevételnek megfelelően többszörös dózist tartalmaz minden létfontosságú vitaminból és ásványi anyagból. Ezt még kiegészítjük Magnézium tablettával. Edzés előtt már magas elektorlit-tartalmú sportitalt (ZERO Sport) iszunk, közben pedig a folyamatos szénhidrátpótlás miatt a 4:1 Energy Source energiaitalt, ami 4:1 arányban tartalmaz szénhidrátot és fehérjét. Szilárd táplálék gyanánt az Energy Bar szolgál. Viszünk magunkkal gél formátumú energiaforrást, aminek előnye, hogy nem kell hozzá víz.
Az edzés után egy órán belül megisszuk a Protein Recovery szénhidrát és fehérjetartalmú italt, mely elengedhetetlen a regenerációhoz. Szedünk még aminosavat, az arginint és ornitint, melyek megfelelő arányban serkentik a természetes növekedési hormon termelődését, ami szintén a regenerációt segíti.

A bringázást most már kicsit tudományosabb szemszögből nézzük.

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ironhorse.blog.hu/api/trackback/id/tr843014214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása