ingyenes webstatisztika

Iron Horse

Twitter

Szponzoraink


Lufthansa Technik Budapest


Bikefunt


Mountex


High5

Iron horse

Friss topikok

Linkblog

Ahogy kezdődött...

2011.05.28. 17:36 kyb

A történet, ami miatt a blogot indítom tavaly novemberben kezdődött! Egy szokásos munkanap, épp a csomagtérben ügyködtem, amikor megállt az ajtóban Feri.

-Transalp?

-Az jó verseny, de miért kérdezed?

-Indulunk rajta?

-Persze, menjünk, de nagyon drága!

-Nem gond, elintézem!

Szóval ezzel a néhány mondattal indult a történet. Ekkor még nem vettem komolyan a dolgot. Gondoltam ez egy hirtelen fellángolás Feri részéről, számomra pedig egy nagy álom.

Néhány szó rólam:mióta az eszemet tudom bringázom, komolyabban 2004-től, amióta a Merida MaratonTeam tagja vagyok. Ez annyit jelent, hogy rendszeresen járok mountain bike versenyekre hétvégente. Sajnos a munka mellett korlátozottak az edzéslehetőségek, de igyekszem kihasználni a délutánokat rövidebb, a hétvégéket pedig egy-egy hosszabb tekerésre.

A történet másik főszereplője Feri, a munkatársam, aki mindössze néhány éve az országútról tért át a hegyekre.

Egyelőre bőven elég ennyi rólunk.

Végül néhány szó magáról a versenyről vagyis a Transalpról. A nevéből is érzékelhető, hogy nem épp egy könnyű túráról van szó, pláne, ha egy kicsit ízlelgetjük a hozzá kapcsolódó számokat.

3 ország

8 nap

670 km

21504 méter szintkülönbség

A Transalp tehát a világ egyik legkeményebb, ultramaraton mtb versenye. Ha valaki jártas a mtb versenyek világában akkor a négy nagy közül az egyik (Rocky Mountain Marathon -USA, Crocodile Trophy - Ausztrália, Cape Epic- Dél-Afrika, Transalp - Európa). A nyolc napos versenyre a világ minden tájáról érkeznek a párosok, mindössze 500 duó nevezhet, de nagy részük meghívásos alapon kerül fel a rajtlistára. Az indulók között van a világ mountain bike sportjának elitje, ultramaraton specialisták ... több száz profi és mi.

Igen, ezek után joggal merül fel a kérdés, hogy ezek megőrültek!? Talán, de egy biztos ... minden hegyikerékpárosnak ez az álma..."

A blog célja, hogy bemutassa felkészülésünket és a beszámoljon a versenyről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ironhorse.blog.hu/api/trackback/id/tr942939215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása